Çarşamba, Mayıs 16, 2007

Gezegenden Özür

Blogger'ı betadan daha yeni yükselttim ve bazı ayarlarla oynadım. Sanırım site feed'inde de bazı sorunlarım oldu. Gezegene epeyce bir zarar vermiş görünüyorum. Bir süre için feed'i kapattım fakat sorun çözülmedi nedense :(
Verdiğim rahatsızlık için tüm gezegen ailesinden özür diliyorum...
Not: Blogger'a çok fazla müdahale edemedim açıkçası, eğer istenirse bir kaç günlüğüne listeden de kaldırabilirsiniz beni.

3 yorum:

pinguar dedi ki...

Sorun planet'in blogger feed'lerindeki modified tag'ını okumasından kaynaklanıyor. Bir yazıyı her güncelleyişinizde ya da sürüm yükseltişinizde tüm modified tarihleri güncelleniyor.

Ben bu durumdan kurtulmak için feedburner kullanıyorum. Feedburner adresiniz feeds.feedburner.com/aylinux oluyor örneğin, istediğiniz zaman feedburner ayarlarından feed adresinizi değiştirebiliyorsunuz. Ancak takipçileriniz hep feedburner/aylinux adresini görüyor ve değişiklik olduğunu farketmiyor.

Sonuç: güncelleme yapacağınız zaman yalnızca feed'inizi basit bir ctrl+s hareketi ile kaydedip geçici olarak bir sunucuya koyarsanız ve feedburner'daki feed adresinizi bir-iki günlüğüne burayı gösterecek şekilde değiştirirseniz, feedburner güncellenmemiş modifiedtagları okuyacağı, gezegen de feed'i oradan parse edeceği için sorun çözülür.

- ailenizin feedburner'cısı :)

pinguar dedi ki...

Not: Şimdi düşündüm de aslında sürüm yükselttiğiniz için modified-taglarının güncellenmesi anlamsız.

Bir-iki girdiyi elle güncellemiş olmanız lazım sanırım.

MR dedi ki...

Teşekkürler, deneyeceğim.
Ayrıca haklısın güncelleme değilmiş sorun. Update sonrası bazı yazılarımda yeni gelen etiket uygulamasını deneyeyim dedim. O yazılar da update kabul edilip feedi değiştirmiş. Her neyse sonuç olarak bunu da tecrübe ettik, bahaneyle bir şey daha öğrendik :)